Page 1 of 83

DREAMCAST VGA QUESTIONS! come here for everything VGA w/ DC.

Posted: Fri Jan 11, 2008 11:34 pm
by lordofduct
Here is a thread for all you Dreamcast VGA nuts out there. Please post your questions pertaining to the VGA box for the Sega Dreamcast. I will be watching this thread personally, and I bet all the other helpers will be keeping an eye on it too.



______________
FAQ:

Frequently asked questions about the VGA Box
______________

COMING SOON! (I have to write it up first)

Posted: Sat Jan 12, 2008 4:51 pm
by racketboy
I have an eBay buyer that can't get a PAL version of Skies of Arcadia to work. Can anybody verify that it is/isn't compatible?

Posted: Sat Jan 12, 2008 6:20 pm
by lordofduct
I'm not from europe, but from what I've read online several forums comment about Skies of Arcadia along with a few other titles that support VGA in NTSC but don't support it in PAL (Code Veronica is another).

Posted: Sun Jan 13, 2008 6:19 pm
by megadethdrumfire
My VGA adaptor wont play the shenmue 2 europe import.. i have sound, but no picture, all of my other games and imports work great

Posted: Sun Jan 13, 2008 6:45 pm
by Mozgus
megadethdrumfire wrote:My VGA adaptor wont play the shenmue 2 europe import.. i have sound, but no picture, all of my other games and imports work great

I use DC-X, and it works on mine.

Posted: Sun Jan 13, 2008 6:49 pm
by Caboose
Shenmue 2 worked fine for me as well (mod chip).

Posted: Mon Jan 14, 2008 12:48 am
by Adderall
My NTSC dreamcast will not play Bangai O when hooked up to my monitor via VGA box. Anyone know a workaround (besides just using a TV) ?

Posted: Mon Jan 14, 2008 12:53 am
by Mozgus
Adderall wrote:My NTSC dreamcast will not play Bangai O when hooked up to my monitor via VGA box. Anyone know a workaround (besides just using a TV) ?

You can force it but it'll only display in the upper left quadrant of your screen.

Posted: Thu Jan 17, 2008 10:57 am
by racketboy
Has anybody had problems getting these PAL games to work:
Army Men: Sarges Heroes
Disney’s Dinosaur
Bust-A-Move 4
Caesars Palace 2000
Dino Crisis
Dragons Blood
Evil Dead: Hail The King
Evolution: The World Of Sacred Device
Kiss Psycho Circus: The Nightmare Child
MDK 2
Resident Evil: Codename Veronica
Soul Fighter
Spawn In The Demons Hand
The Next Tetris
Tom Clancy’s Rogue Spear And Mission Pack Urban

Posted: Thu Jan 17, 2008 6:01 pm
by ptbnl
I have my vga box hooked up to my hdtv with both composite and vga cales. I put it on pc and i see the great picture of the games in hd but i get no sound. I know there is audio out from the vga box. Now do i have to go out and buy a cable for that and plug it into my tv? Stupid question i know. please help im still new to a lot of this AV stuff.