Join in on our classic gaming club!
User avatar
Duane Dibbley
128-bit
 
Posts: 606
Joined: Thu Mar 04, 2010 12:01 am
Location: Michigan

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by Duane Dibbley Fri May 02, 2014 6:54 pm

Stark wrote:Well hey! Ain't this handy: http://www.pcgamer.com/2014/05/02/blizz ... -for-free/

Yep. That's what I posted about. :wink:
My games for sale: Racketboy, Amazon, eBay
My systems: NES, Nintendo 64, GameCube (Game Boy Player), Wii / Game & Watch: Ball, Game Boy Advance, Game Boy Advance SP (x2), Nintendo DSi / Genesis (Sega CD, 32X), Saturn / Game Gear / PlayStation, PlayStation 2 / Xbox / Mac (Windows PC) / iPhone, iPad
User avatar
Aramonde
128-bit
 
Posts: 515
Joined: Mon Sep 16, 2013 7:48 pm

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by Aramonde Fri May 02, 2014 7:26 pm

Duane Dibbley wrote:
Stark wrote:Well hey! Ain't this handy: http://www.pcgamer.com/2014/05/02/blizz ... -for-free/

Yep. That's what I posted about. :wink:


Maybe people at Blizzard are on this forum 0.0
User avatar
Stark
Next-Gen
 
Posts: 9578
Joined: Wed Jan 05, 2011 8:43 pm
Location: Low Overhead Marysville, WA

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by Stark Fri May 02, 2014 8:59 pm

Duane Dibbley wrote:
Stark wrote:Well hey! Ain't this handy: http://www.pcgamer.com/2014/05/02/blizz ... -for-free/

Yep. That's what I posted about. :wink:
oops
Let strength be granted, so the world might be mended...so the world might be mended.
User avatar
BoneSnapDeez
Next-Gen
 
Posts: 18973
Joined: Mon May 02, 2011 1:08 pm
Location: Maine

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by BoneSnapDeez Fri May 02, 2014 11:15 pm

For all you glitch gremlins out there, here's a glitch that I discovered a few years ago. It's easy to perform and pretty amusing too. I replicate this on every playthrough, including my current one. I can confirm this works on the SNES version of the game - I'll test it on Genesis later.

From what I can tell, the glitch is activated when you hit a switch that can't perform the function it was designed to perform. I've been successful in getting this glitch to activate in one level (NFL8), though it may apply to many.

Anyway, your vikings collect bombs throughout the game to blow up various obstructions. The game is generally pretty generous with handing out bombs, you can typically waste one or two (ie: dropping them in the wrong spots) and still complete a level.

In NFL8, the first Candy Land stage, you will collect two bombs. The first one must be used to get through a wall. The second one is nonessential. Take Erik to the area where the blue key is, with the remaining bomb in his inventory. You're supposed to inflate Erik with the pump and then hit the switch that will remove the floor over the bomb. However, the floor can actually be bombed, so use the bomb on it instead of hitting the switch. Hop in the hole, collect the key, and then inflate Erik and hit the switch. The entire level goes bananas starts shaking violently! It makes it a tad more difficult to beat the stage, but nothing major.

I love finding crazy shiz like this in old games.
User avatar
darsparx
Next-Gen
 
Posts: 4394
Joined: Mon Mar 17, 2014 10:24 pm

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by darsparx Sat May 03, 2014 9:55 am

Duane Dibbley wrote:This game is currently free on Battle.net. Just log into your account, and it should be listed under Games & Codes/Download Game Clients. I look forward to trying it out.


Well then it looks like tonight when I get home from work I'll be booting up parallels so I can play it....even though I hate playing games like this on my computer since I don't have a way to hook a controller up...oh well :lol:
My gameroom
My systems: NES, SNES, N64, Gamecube, Wii, original gba, gba sp(001), ds lite, 3ds, vita, psp, PSone(101 model) ps2, ps3(320gb model), ps4, retron 5, and Dreamcast.
Image

bogusmeatfactory wrote:Ever feel like a wild gazelle in the wilderness?
Ivo
Next-Gen
 
Posts: 3627
Joined: Tue Mar 28, 2006 11:24 am
Location: Portugal

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by Ivo Sat May 03, 2014 12:48 pm

It was really convenient that Blizz thought to release it free right now (to Battle.net users). It was probably just a timely coincidence, but it is still cool.

Racketboy, can we amend the front page article with this info?
User avatar
SpaceBooger
Moderator
 
Posts: 4041
Joined: Mon Mar 10, 2008 6:40 am
Location: The AK-Rowdy

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by SpaceBooger Sat May 03, 2014 4:22 pm

Has any one used the free download. It seems buggy with 360 pad. Any suggestions?
BLOG | BST
Systems Owned: NES, Game Boy (Pocket & Advance SP) Genesis (SCD, 32X, Nomad), SNES,
Saturn, PS1, Dreamcast, XBox, PS2, Gamecube, Nintendo DS, Wii, PSP, PS3 and WiiU.
User avatar
isiolia
Next-Gen
 
Posts: 5545
Joined: Mon May 16, 2011 1:52 pm
Location: Virginia

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by isiolia Sat May 03, 2014 6:06 pm

darsparx wrote:Well then it looks like tonight when I get home from work I'll be booting up parallels so I can play it....even though I hate playing games like this on my computer since I don't have a way to hook a controller up...oh well :lol:


Seems like it works fine in OS X if you just drop the DOSBox executable into the folder and run it. The Lost Vikings.exe is just a version of that, far as I know. The actual game is in the VIKINGS folder.

You've got options for controllers though. If you have no free USB ports, Wii, Wii U, PS3, and PS4 controllers (at least) are Bluetooth. WJoy can let you sync a Wiimote to your Mac (you may need extra software to configure buttons and such though), and newer versions of OS X will connect to PS3 controllers fine without additional software.


SpaceBooger wrote:Has any one used the free download. It seems buggy with 360 pad. Any suggestions?


Seemed like it wasn't just with the 360 pad, since by default the OS X stuff was wonky too. I'd guess the PC version of the game just wasn't built around using a joystick.

Hit CTRL-F1 to bring up the DOSBox mapper. What seemed to clear things up to me was to then delete all the joystick binds - the three boxes that are like Axis 1/2 Axis 3/4 and Disabled (on OS X it was Joystick 1 and Joystick 2).
You can then go up to the arrow keys, click them and hit Add to bind a stick direction so that you can use that. The 360 controller D-pad shows up when binding, but doesn't seem to work, but the Classic Controller D-pad worked fine. Otherwise, you can then pick whatever other keys you want and map the appropriate buttons to them.
User avatar
SpaceBooger
Moderator
 
Posts: 4041
Joined: Mon Mar 10, 2008 6:40 am
Location: The AK-Rowdy

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by SpaceBooger Sat May 03, 2014 7:21 pm

isiolia wrote:
SpaceBooger wrote:Has any one used the free download. It seems buggy with 360 pad. Any suggestions?


Seemed like it wasn't just with the 360 pad, since by default the OS X stuff was wonky too. I'd guess the PC version of the game just wasn't built around using a joystick.

Hit CTRL-F1 to bring up the DOSBox mapper. What seemed to clear things up to me was to then delete all the joystick binds - the three boxes that are like Axis 1/2 Axis 3/4 and Disabled (on OS X it was Joystick 1 and Joystick 2).
You can then go up to the arrow keys, click them and hit Add to bind a stick direction so that you can use that. The 360 controller D-pad shows up when binding, but doesn't seem to work, but the Classic Controller D-pad worked fine. Otherwise, you can then pick whatever other keys you want and map the appropriate buttons to them.

I don't know maybe it's my 360 controller/analog stick the characters never stop or stand still. I am still looking for a d-pad work around. Thanks for Control-F1 tip.

My analog stick doesn't drift in any other game or in the controller's properties. Has anyone else noticed analog drift in DosBox?
BLOG | BST
Systems Owned: NES, Game Boy (Pocket & Advance SP) Genesis (SCD, 32X, Nomad), SNES,
Saturn, PS1, Dreamcast, XBox, PS2, Gamecube, Nintendo DS, Wii, PSP, PS3 and WiiU.
User avatar
noiseredux
Next-Gen
 
Posts: 37933
Joined: Fri Nov 14, 2008 1:09 pm

Re: Together Retro: The Lost Vikings

by noiseredux Sat May 03, 2014 8:27 pm

Im using dosbox w 360 pad via Pinnacle... no prob w dpad.
Image
Return to Together Retro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest