Emu Talk Goes Here
User avatar
ReddMcKnight
128-bit
 
Posts: 834
Joined: Fri Jan 08, 2010 7:30 pm
Location: USA

MAME/Killer Instinct 2 Problem

by ReddMcKnight Mon Dec 02, 2013 10:56 pm

Hey all. I've been trying to play Killer Instinct 2 on MAME for a while now, but it never seems to work right. There is always game lag and audio skipping. I'm not sure if it's the game and/or emulator, or my system. Here's my specs:

Windows 7, 32-Bit
3.12 GB of RAM usable
AMD Phenom 9600 Quad-Core Processor 2.30 GHz
NVIDIA GeForce GTX 650

Anyone know how to fix this problem?
Image
Made by the extremely talented MrAfterFx!
My Blog, Hardcore Old-School: http://www.rfgeneration.com/blogs/ReddMcKnight/
User avatar
chupon
Next-Gen
 
Posts: 1415
Joined: Sun Jan 04, 2009 8:45 pm
Location: Notre Dame, Indiana

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by chupon Mon Dec 02, 2013 11:36 pm

Buy / Sell / Trade List: viewtopic.php?t=17958
Last updated: 11-10-16

PS3 ID: dakkenblackblade 360 ID: dakkenblackblad
User avatar
pvt_awol
64-bit
 
Posts: 477
Joined: Fri Dec 23, 2011 12:58 pm

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by pvt_awol Tue Dec 03, 2013 12:00 am

^

While normally I would agree with you about just posting a "Hey Google that info", this specific portion of the board has been really dead lately. So could it hurt to have a fresh topic to play with? I mean, are the forum owners paying per new thread now or something?

Having said that, and being a huge MAME enthusiast, I'd love to play around with it a bit and help you out getting it working. Stay tuned for some info.
User avatar
chupon
Next-Gen
 
Posts: 1415
Joined: Sun Jan 04, 2009 8:45 pm
Location: Notre Dame, Indiana

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by chupon Tue Dec 03, 2013 12:14 am

We need more information before we can help. Where his ROM came from and what version of MAME you are running. What version of KI2 are you trying to run?

*Check post #14 but read the whole page first. Guy has your problems. Troubleshoots and seems to find a fix with a different file. MAME might not work perfectly ever for the KIs. Might have to use u64EMU.

http://www.epforums.org/showthread.php? ... un-so-slow
Buy / Sell / Trade List: viewtopic.php?t=17958
Last updated: 11-10-16

PS3 ID: dakkenblackblade 360 ID: dakkenblackblad
User avatar
ExedExes
Next-Gen
 
Posts: 7334
Joined: Fri Nov 18, 2011 11:56 pm
Location: HI-POINT AREA

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by ExedExes Tue Dec 03, 2013 12:29 am

The specs look fine to me, but I know that would be a bit of an intense game to run anyway.
Image
Xeogred wrote:The obvious answer is that it's time for the Dreamcast 2.
User avatar
ReddMcKnight
128-bit
 
Posts: 834
Joined: Fri Jan 08, 2010 7:30 pm
Location: USA

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by ReddMcKnight Wed Dec 04, 2013 3:50 pm

pvt_awol wrote:^

While normally I would agree with you about just posting a "Hey Google that info", this specific portion of the board has been really dead lately. So could it hurt to have a fresh topic to play with? I mean, are the forum owners paying per new thread now or something?

Having said that, and being a huge MAME enthusiast, I'd love to play around with it a bit and help you out getting it working. Stay tuned for some info.


Alrighty. I will stay tuned. :) I appreciate your assistance with this.
Image
Made by the extremely talented MrAfterFx!
My Blog, Hardcore Old-School: http://www.rfgeneration.com/blogs/ReddMcKnight/
User avatar
bdlou
32-bit
 
Posts: 228
Joined: Fri Oct 02, 2009 5:16 pm
Location: Bothell, WA

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by bdlou Sat Dec 07, 2013 12:48 pm

Since MAME goes for hardware accuracy and not speed, you're probably going to have a tough time getting the results you want. Do some looking around for U64Emu, which is optimized for Killer Instinct emulation.
User avatar
pvt_awol
64-bit
 
Posts: 477
Joined: Fri Dec 23, 2011 12:58 pm

Re: MAME/Killer Instinct 2 Problem

by pvt_awol Mon Dec 09, 2013 12:14 pm

Alright Redd, I finally got around to looking into this. The setup that I'm using for my HTPC is an old AMD Athlon X2 @ 2.4GHZ. (This is a dual core, to your Quad core.) I have the same amount of RAM as you, and a slow 5200 RPM hard drive. My video card is a slim form factor GTX 520. I'm "streaming" my mame games over a wired network from my file server to my HTPC.

On Killer Instinct 2, once the game initially loads, there is no lag, slowdown, sound glitches, nothing. I'm playing @ 1080p on a 55" LCD.

So you've got something wrong in your setup. Your computer is far superior to mine. So let's talk about your Mame install, and what version of the game you are using.

I'm on Mame UI64 0.146u1 (from about June 2012) Now I can't imagine that mine being a 64 bit version, and yours being 32 bit should have anything to do with your performance. We have the same amount of RAM allocated, so the difference in versions shouldn't matter.

The romset that I have is from version 0.139 from approx. Sept. 2010.

I'm using the Killer Instinct 2 CHD though, rather than a typical board version. (I'm not even sure if a PCB version exists.)

So hit us back with your Mame version and Romset version. Which KI2 are you using? CHD?

Also, are you using a front-end loader, or straight MAME? (Keep in mind, I'm using MameUI). Let us know.
Return to Emulation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests