SMS, Genesis, 32X, Sega CD, Saturn, Dreamcast
User avatar
SpaceBooger
Moderator
 
Posts: 3993
Joined: Mon Mar 10, 2008 6:40 am
Location: The AK-Rowdy

DC Ascii Fight Pad

by SpaceBooger Fri Apr 10, 2009 6:14 pm

I just got one of these and I am wondering who else has one?
It seems to work great for fighting games, but not for nester dc... I thought the two extra buttons would be L and R?
Anyone else notice this?
BLOG | BST
Systems Owned: NES, Game Boy (Pocket & Advance SP) Genesis (SCD, 32X, Nomad), SNES,
Saturn, PS1, Dreamcast, XBox, PS2, Gamecube, Nintendo DS, Wii, PSP, PS3 and WiiU.
nateup2
128-bit
 
Posts: 620
Joined: Tue Apr 01, 2008 5:27 pm

Re: DC Ascii Fight Pad

by nateup2 Fri Apr 10, 2009 7:02 pm

where did you get yours? Im looking

Also, I don't understand your question. I had heard that the L and R triggers are remapped to the face.
User avatar
SpaceBooger
Moderator
 
Posts: 3993
Joined: Mon Mar 10, 2008 6:40 am
Location: The AK-Rowdy

Re: DC Ascii Fight Pad

by SpaceBooger Fri Apr 10, 2009 7:15 pm

nateup2 wrote:where did you get yours? Im looking

Also, I don't understand your question. I had heard that the L and R triggers are remapped to the face.

Ebay... $20 - good deal huh.

There are 2 extra buttons, C and Z, but they dont seem to be equivalent to L and R trigger since they do not work in Nester DC (the L and R is used to return to the menu). The question is whether or not those buttons (C,Z) will work as the L and R triggers.
BLOG | BST
Systems Owned: NES, Game Boy (Pocket & Advance SP) Genesis (SCD, 32X, Nomad), SNES,
Saturn, PS1, Dreamcast, XBox, PS2, Gamecube, Nintendo DS, Wii, PSP, PS3 and WiiU.
User avatar
Ramatut4001
128-bit
 
Posts: 695
Joined: Thu Jul 13, 2006 4:43 pm
Location: Halethorpe, Maryland, USA

Re: DC Ascii Fight Pad

by Ramatut4001 Sat Apr 11, 2009 1:20 pm

I have one but I've never used it with Nester.
Image
User avatar
SpaceBooger
Moderator
 
Posts: 3993
Joined: Mon Mar 10, 2008 6:40 am
Location: The AK-Rowdy

Re: DC Ascii Fight Pad

by SpaceBooger Sat Apr 11, 2009 1:53 pm

Ramatut4001 wrote:I have one but I've never used it with Nester.
Image

does your extra buttons work as the L & R, mine do not seem to. I have the Gray non special edition one.

Edit: I just tried the controller with Skies of Arcadia and the extra buttons are not recognized. This pad can only be used for fighting games - not only is the analog stick missing, but thr L & R too.
BLOG | BST
Systems Owned: NES, Game Boy (Pocket & Advance SP) Genesis (SCD, 32X, Nomad), SNES,
Saturn, PS1, Dreamcast, XBox, PS2, Gamecube, Nintendo DS, Wii, PSP, PS3 and WiiU.
samuraifez
8-bit
 
Posts: 41
Joined: Fri Jul 10, 2009 6:53 am

Re: DC Ascii Fight Pad

by samuraifez Mon Sep 07, 2009 10:37 pm

Are there any fighters that this won't work with?
User avatar
SpaceBooger
Moderator
 
Posts: 3993
Joined: Mon Mar 10, 2008 6:40 am
Location: The AK-Rowdy

Re: DC Ascii Fight Pad

by SpaceBooger Tue Sep 08, 2009 4:03 pm

samuraifez wrote:Are there any fighters that this won't work with?

every fighter Ive used it for recognizes the extra buttons and it works fine... so I would say it works with all fighters except the emulated ones.
BLOG | BST
Systems Owned: NES, Game Boy (Pocket & Advance SP) Genesis (SCD, 32X, Nomad), SNES,
Saturn, PS1, Dreamcast, XBox, PS2, Gamecube, Nintendo DS, Wii, PSP, PS3 and WiiU.
samuraifez
8-bit
 
Posts: 41
Joined: Fri Jul 10, 2009 6:53 am

Re: DC Ascii Fight Pad

by samuraifez Tue Sep 08, 2009 9:29 pm

Thanks for the info.
User avatar
skyknight
128-bit
 
Posts: 888
Joined: Fri Oct 23, 2009 1:49 am
Location: Minneapolis, MN

Re: DC Ascii Fight Pad

by skyknight Sat Sep 04, 2010 3:03 am

OK, I want to post a related question to the CD ASCII Fight pad instead of starting a separate one.

I just got mine today in the mail, and went through SoulCalibur and SFIII: 3rd Strike, the controls for each game feels much better than the standard DC controller; however when I turned on the vibration for the controller, it sets off some input errors such as in-game stop (like Start for SFIII), or memory card misread (at times during SC).

Anyone aware of this?
User avatar
skyknight
128-bit
 
Posts: 888
Joined: Fri Oct 23, 2009 1:49 am
Location: Minneapolis, MN

Re: DC Ascii Fight Pad

by skyknight Sun Sep 05, 2010 2:24 am

OK,

Back to this topic, yesterday I booted the DC without turning the vibration "on" on the ASCII fight pad, and I switch it on while playing the games, which gave me the problems.

But today I booted the DC with the vibration "on" before loading any games, and so far everything works - SC instantly recognize vibration "on" in the Options menu.
Return to Sega

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest